בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית ומדאיגה מאוד בכל הקשור לתאונות עבודה בגובה. לכן, חשוב לנו שתקראו את המאמר הזה על מנת למנוע תאונות כאלה. מה היא עבודה בגובה, אילו עבודות מתבצעות בגובה וכמה היא עולה? כל התשובות.

מה היא עבודה בגובה?

עבודה בגובה הוא למעשה תחום התמחות שלם המתייחס למגוון רחב של עבודות שבהן יש צורך לבצע בגובה. עבודה שמתבצעת בגובה היא עבודה מסוכנת מאוד שחייבת להתבצע תחת כל תקני הבטיחות המחמירים ביותר שיש, ולו על מנת למנוע תאונות קשות בנפש. בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית ומטרידה מאוד בכל הקשור לפגיעות בנפש כתוצאה מנפילה מגובה וזו בדיוק הסיבה שבגינה קבלני בנייה ושיפוצים חייבים להעביר את העובדים שלהם הכשרות והסמכות כחוק, על מנת למנוע תאונות כאלה.

אילו סוגי עבודות מתבצעות בגובה?

מגוון העבודות שמתבצעות בגובה הוא רחב מאוד. אם אנחנו מדברים על תחום האיטום למשל, איטום גגות היא עבודה שמתבצעת בגובה, לפעמים אף בגובה רב מאוד במגדלי מגורים. בנוסף, איטום קירות חיצוניים היא עבודה מאתגרת מאוד שמתבצעת גם היא בגובה רב לעיתים. אם אנחנו מדברים על תחום הניקיון, יש לא מעט חברות ניקיון שמבצעות ניקיון חלונות משרדים בגובה, בדרך כלל באמצעות חבליי סנפלינג.

נוסף על כך, כל בעל מקצוע שעולה על גג רעפים ומבצע עבודה מסכן את עצמו. אנחנו מדברים ברוב המקרים על עבודות כמו התקנת או תיקון דודי שמש, קולטי שמש, פנלים סולאריים וכמובן תיקון או התקנת גגות רעפים. זו בדיוק הסיבה שבגינה בעלי מקצוע שמבצעים את העבודה הזו גובים תוספת של כ-20% לעלות העבודה המקורית.

 

 

כמה עולה עבודה בגובה?

עלות העבודה בגובה משתנה בהתאם לסוג העבודה, אופי הפרויקט ורמת המסכנות שבה בעל המקצוע מציב את עצמו. ככל שהפרויקט יותר מסוכן ומתבצע בגובה רק יותר, כך עלות העבודה הסופית תתייקר בהתאם. כפי שציינו, לפחות בתחום בעלי המקצוע לבית, נהוג לגבות תוספת של 20% על העבודה, יש מקרים כמובן שגובים אף יותר מזה. לפני שאתם מזמינים את בעל המקצוע אנחנו ממליצים לכם לבדוק מראש מה המחירים המקובלים בשוק וכמה הוא מתכוון לגבות מכם על העבודה הזו.

באילו אמצעי בטיחות משתמשים בעבודה בגובה?

כיום אמצעי הבטיחות הנפוץ ביותר הוא חבלי סנפלינג. חבלי הסנפלינג הם לא רק אמצעי יעיל של בטיחות בעבודה, הם גם מאפשרים לבעל המקצוע לבצע את העבודה בנוחות וליהנות מגישה מלאה למקומות שקשה מאוד להגיע אליהם. גם בעל מקצוע שעובד על גג רעפים חייב לבטח את עצמו, הוא ישתמש ברוב המקרים ברתמה מיוחדת שמאבטחת אותו לגג ומונעת נפילות. בפרויקטים של בנייה משתמשים ברוב המקרים בפיגומים או במות הרמה, כמובן שכל העובדים במתחם חייבים לחבוש קסדה על מנת להגן על עצמם מפני נפילות מגובה ותאונות קשות.

מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים עבודה בגובה?

לפני שמזמינים עבודה בגובה חייבים לבדוק שקבן הבנייה או בעל המקצוע מחזיק ברישיון לעבודה בגובה. במיוחד אם מדובר בפרויקטים גדולים שמערבים כמות גדולה של בעלי מקצוע, אתם חייבים לברר עם קבלן הבנייה או מנהל הפרויקט שכולם עברו את כל ההכשרות הנדרשות בחוק ושלכולם יש היתר עבודה בגובה.

לסיכום

אין ספק שעבודה בגובה היא עבודה מאתגרת מאוד שמסכנת לא מעט את בעל המקצוע שעוסק במלאכה. עם זאת, אם תשכרו את שירותיו של קבלן בנייה או שיפוצים שיש לו את כל האישורים הנדרשים בחוק לעבודה בגובה, אתם בהחלט בדרך הנכונה.