עברתם הליך רפואי שהוביל לנזק משמעותי? חלפו שנים מאז ההליך הרפואי קרה ורק עתה קולטים שהקושי הרפואי שעמו מתמודדים הוא תולדה של אותו הליך? מבינים שאם סך המידע הרפואי שידוע לכם כיום היה ידוע לפני קבלת ההחלטה הרפואית, הייתם פועלים אחרת ובכך מונעים עוגמת נפש? ובכן ייתכן שגם לכם כדאי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. עם זאת, במה בדיוק מדובר, מה חשוב לדעת, אלו הוצאות צפויות, את מי ניתן לתבוע וכיצד התהליך עתיד להתרחש? קיבצנו עבורכם מגוון תשובות חשובות, כך שגם אתם תזכו לקבל החלטה מושכלת לגבי הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

מבקשים ייעוץ מקצועי?

כיום הנושא של רשלנות רפואית נהיה מאוד שכיח. לא כי כיום יש בתחום הרפואי יותר תקלות, אלא בעיקר כי אנשים למדו שמערכת המשפט עומדת לצדם. מכאן שאם גם אתם מתחבטים בשאלה האם לפעול ולהשיג צדק לצד פיצוי משמעותי, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את אתר .RLAW באתר מרוכז בצורה מקצועית סך המידע בתחום. כמו כן, באתר תוכלו למצוא עורכי דין שיסייעו לכם לקראת השלב הבא, ופה נציין נקודה מרכזית: עו"ד רשלנות רפואית מתמחה בתחום ויכול לסייע משפטית, ואף הרבה ומעבר לכך. עו"ד רשלנות רפואית יודע להכריע האם יש טעם להגיש תביעה, וזאת על סמך הנתונים שתציגו בפניו.

המלצה חשובה!

מבקשים ייעוץ מקצועי של עו"ד בתחום? ובכן על מנת שהייעוץ יהיה כמה שיותר מציאותי, חשוב להגיע אליו מגובים בסך המסמכים הרלוונטיים שהצלחתם למצוא. פה אנו מבקשים לעצור ולחדד שברגע שמתלבטים לגבי הגשת תביעה, מוטב לעשת שני דברים חשובים: לאסוף באופן מרוכז את סך המסמכים שנוגעים להליך הרפואי, ולהעלות על דף את השתלשלות האירועים כפי שזוכרים. מדוע? כי כפי שהמציאות לא פעם מוכיחה, ככול שהשבועות חולפים, כך נוטים לשכוח פרטים חשובים ובמקביל ההוכחות אובדות.

איך לבחור עו"ד לרשלנות רפואית? כל הטיפים החשובים מlawtip-

מידע בסיסי אודות רשלנות רפואית

באופן כללי רשלנות רפואית מגדירה מצב בו גורם רפואי אינו הקפיד על מידת הזהירות הסבירה שמצופה ממנו, וכתוצאה מכך נגרם נזק משמעותי – פיזי או נפשי. סיטואציה שכזו יכולה להיגרם בשגיאות באבחון בלידה והיריון או ניתוח כירורגי, בעת טיפול שיניים, ואפילו בהליך קוסמטי וכדומה. כיוון שהתחום נוגע בשורה מאוד ארוכה של מקרים, ההמלצה היא למצוא עורך דין שמתמחה בקטגוריה שעומדת על הפרק. כמו כן, מבחינת פיצוי, נעצור להסביר שהוא נועד להשיב את המצב לקדמותו ככול הניתן, כך שהפיצוי עשוי להגיע בשל נזק ממוני ובשל נזק גופני/נפשי. מה עוד טוב לדעת? שניתן לתבוע יותר מגוף אחד. למשל את הרופא המטפל, את קופת החולים ואף את מערכת הבריאות.

העלויות שעומדות מאחורי הגשת תביעה

מבחינת עלויות, ראוי לציין שיש לשלם אגרת בית משפט ושכר טרחה לעורך דין. כמו כן, יש לשלם על חוות דעת של רופא מומחה, ויש לשלם על איסוף החומר הרפואי. עם זאת, יש להבין שאם מנצחים בתביעה, בית המשפט עתיד לחייב את הצד המפסיד בתשלום הוצאות בית המשפט, ובאשר לשכר הטרחה של עו"ד, טוב לדעת שבדרך כלל השכר מגולם כאחוז ידוע מראש מסף הזכייה.

המסקנה היא שההוצאה אינה יוצאת מהכיס הפרטי, ואם לא זוכים פשוט לא משלמים. לבסוף נציין שאם מתלבטים, ייעוץ מקצועי של עו"ד בהחלט הכרחי, ושלרוב נהוג להגיע לידי פשרה, כך שההליך המשפטי אינו מאוד ארוך. מה עוד חשוב לדעת? שרצוי לפעול בהקדם, גם אם החוק מאפשר לפעול בעוד כמה שנים.