גם רשות החדשנות עצמה מתחדשת וכדאי להיות בעניינים לגבי זה! מה היא רשות החדשנות? מהם אותם וובינרים והזדמנויות חדשות בהם היא מעדכנת את הציבור מדי פעם? זהו הסבר קצר:

הכירו את רשות החדשנות

ייתכן שמוכר לכם מהעבר השם "לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה”. ובכן, כיום קוראים לגוף זה סוכנות החדשנות הישראלית או רשות החדשנות. הרשות מקדמת בארץ באופן יזום את נושא החדשנות, במגוון רחב של אופנים. מדובר בנושא ייחודי, שהוא רגיש ומאתגר, במיוחד בשלביו הראשונים. זאת, מאחר שעוד לפני האתגרים של הקמת חברה רגילה סביב הפיתוח החדשני, יש כאן לרוב את אתגר הפיתוח החדשני בעצמו. האם זה יצליח מבחינה טכנית? האם ניתן ליצור מזה מוצר מצליח? ושאלות קריטיות נוספות. באמצעות קידום תחום זה, רשות החדשנות תורמת לכלכלה בארץ, ליצירת מקומות עבודה ועוד. מדובר בפעילות מורכבת וגם דינאמית למדי. חשוב לציין, שמדובר על חדשנות בכלל ולא רק חדשנות בהייטק. עבור יזמים וסטארטאפים ואנשי עסקים בכלל, ניצול חכם וזריז של הזדמנויות שהרשות פותחת, עשוי לעשות הבדל גדול בהצלחה העסקית. לכן, כדאי לכל מי שמתעניין בכך, להתעדכן באופן קבוע בחדשות באתר הרשות. כך ניתן לנצל בזמן הזדמנויות שרלבנטיות לכם, אשר נפתחות מדי פעם.

כיצד היא מסייעת בשוטף

מעבר לחדשות אותן הזכרנו ועליהן מייד נרחיב, הרשות מקדמת פעילויות קבועות מסוימות. היא מסייעת לפיתוח רעיונות חדשניים שהוחלט לסייע להם, עם מענקי מחקר ופיתוח ובעזרת חממות טכנולוגיות ומעבדות. כמו כן, הרשות מקבלת בחזרה תמלוגים מההכנסות שמייצרות חברות שהצליחו בעזרתה “לעמוד על הרגליים”. תמלוגים אלה  חוזרים לפעילות הרשות הבסיסית, של סיוע כספי ליוזמות חדשות. הרשות מפעילה בין השאר "זירות" טכנולוגיות שונות, בהן

 

 

כפי שאתם רואים, מדובר על מעין "סל כלים" רחב שרשות החדשנות מעמידה לרשות יזמים. אוסף האפשרויות הזה, מאפשר לבחור מתוכם את הפתרונות המתאימים ביותר לכל יוזמה.

כמה דוגמאות להמחשה

כאמור, פעילות רשות החדשנות מגוונת למדי והדבר מתבטא בפעילויות חדשות כגון:

לסיכום

לכל מי שפעילות הרשות מעניינת אותו, מומלץ להתעדכן באופן קבוע בחדשות שהיא מפרסמת.