כאשר מארגנים כל חגיגה, האוכל שמוגש באירוע הוא חלק בלתי נפרד מהאטרקציות אליהם האורחים מייחלים. כשמארגנים חינה מרוקאית, האורחים מצפים לאוכל מושלם, מתובל צבעוני ועשיר כמו שנהוג להגיש בעדה המרוקאית. אם אתם מתכננים חגיגה מרוקאית שתתקיים עם טקס חינה מסורתי, כדאי שתדעו כיצד לתכנן את האירוע בצורה נכונה.

אז מה מגישים בחינה מרוקאית?

המטבח המרוקאי ידוע כמלא טעמים ניחוחות וצבעים וכדאי שהחינה שלכם תראה נהדר! לכן כדאי להשקיע בהזמנת אוכל שמתאים לאירוע ויספק אווירה אותנטית וטובה. ולכן, ריכזנו עבורכם מספר מנות שנהוג להגיש במהלך חינה מרוקאית, שללא ספק יוכלו להפוך את החינה שלכם לטעימה:

התחילו את הערב עם מגוון סלטים

סלטים מרוקנים מפורסמים חייבים לככב בשולחן החינה, ממש כמו שהם מככבים בכול ערב שבת וחג. מדובר על מגוון רחב של סלטים החל מחומוס גרגירים שיוגש לכל שולחן עד חמוצים, סלט שורשים ועשבי תיבול עם בוטנים ורוטב מתוק ואפילו סלט גזר חי בליווי לימון ותיבול מרוקאי. בין הסלטים כדאי להגיש מטבוחה מרוקאית לוהטת, קוביות חצילים מטוגנים ומתובלים, סלט סלק אדום חתוך לקוביות, סלטי ירוקת למיניהם, סלט עם כרוב וחמוציות לאניני הטעם, תפוחי אדמה במיונז עבור מי שרוצה לשבוע מהר, ושאר סלטים כמו 'זעלוק' מסתורי או סלט טבולה רענן.

מנות חמות שקל להכין

מנות חמות הן חלק בלתי נפרד מהמטבח המרוקאי. מדובר בדרך כלל במנות אשר מכילות פחמימות שמחממות את הגוף ומשביעות אותו. בין המנות שנהוג להגיש בחינה מרוקאית תמצאו אורז בליווי שקדים וצימוקים שנחשב חגיגי ומתאים לאירועים. עוד תוכלו לבחור אורז עם אטריות דקות או אורז אדום עם זיתים ועגבניות.

תפוחי אדמה גם הם חלק בלתי נפרד מעולם הקולינריה המרוקני ואפשר לבחור להגיש תפוחים בתיבול כורכום שהופך אותם לזהובים ונחשקים או תפוח אדמה נאגט'ס שאפשר לחטוף ולאכול.

אל תשכחו להגיש קוסקוס מסורתי מלוח ומתוק שיכולים להיות מנה מרכזית באירוע אשר עומדת בזכות עצמה ומשביעה מאד. בימי החורף נהוג להגיש מרקים כמו מרק ירקות עבור הקוסקוס וכמובן את הארטישוק הממולא בשר שכולם אוהבים. אל תשכחו לדאוג לטבעונים ולהזמין או להכין מנות עשויות פטריות, טופו וקטניות.

טעמים עשירים כל הדרך לחתונה: האוכל האותנטי של החינה המרוקאית

מנות עיקריות

אם חגיגת החינה שלכם בעלת תקציב גדול ומתרחשת בצהריים או בערב ואתם רוצים לפנק את האורחים עם ארוחה מלאה – תוכלו להגיש מנות עיקריות כמו נתחי בשר, סטייקים של פרגיות, עופות בגריל, שניצלים לילדים, קבב שידוע מאד במטבח המרוקאי ושאר מנות.

בכול מקרה, אם מדובר באירוע שאין בו המון משתתפים, ה'מאמאות' המרוקאיות בוודאי ישמחו להכין מנות עיקריות אשר יכולות גם לבעבע על פתיליות. הגישו לחמים מרוקאים לצד הארוחה כמו פרנה מרוקאית, לחמניות פריקסה ופיתות טריות.

ומה עם משהו מתוק?

המטבח המרוקני מכיל קינוחים מתוקים במיוחד אותם מגישים לצד כוס תה מהביל…אם אתם רוצים להגיש את האוכל מתוך דוכנים או לסיים את האירוע עם דוכן מתוקים: תוכלו להקים דוכן מתוקים צבעוני וחגיגי שיעוצב בדרך אותנטית עם מפות זהב עליהן מגשים כסופים המכילים מגוון פירות חתוכים ומעוצבים, עוגיות צבעוניות כמו עוגיות שקדים, חלוות בטעמים שונים ושאר מעדנים. עוד תוכלו להגיש כמובן את הספינג' המרוקאי בתוספת דבש טהור ושאר קינוחים מתוקים שעושים טוב על הלב ומקשטים את האירוע.

התאימו את כמויות האוכל לתקציב שלכם ודאגו שהמנות יתכתבו אחת עם השנייה בצורה טובה כך שהאורחים ייהנו מארוחה טעימה. במידה ותרצו להגיש מנות ביס כדאי לבחור מגשי אירוח בהם מנות קטנות כמו פריקסה, מיני טורטיות, סופגניות קטנות, פלטות ירקות וכולי. כך אפשר לחסוך בתקציב. בהצלחה!